Businessclub Eigenaardig

” Nieuwe ondernemingen opzetten is een hele toffe uitdaging, dat geeft veel voldoening. Je bouwt echt iets op voor jezelf en kunt een verschil maken. “

Het stimuleren van studenten en jonge ondernemers kunnen we niet anders dan aanmoedigen. Bij Den Bosch City laten we graag zien wat er in en rondom onze stad gebeurd. Zo stuitten we ook op de generatie jonge ondernemers en studenten van Businessclub Eigenaardig. Op ons platform willen we laten zien wat er in deze stad gebeurd, hoe het gevormd wordt en stimuleren we graag nieuwe ideeën. Hoe is deze nieuwe generatie hier deelgenoot van? We vroegen het ze!

Over Businessclub Eigenaardig

Eigenaardig bestaat sinds 2017. Een studievereniging met wisselend bestuur en dat zich richt op studenten die willen ondernemen. Businessclub Eigenaardig faciliteert evenementen en mogelijkheden aan studenten en jonge ondernemers op het gebied van ondernemerschap. Hiermee willen zij studenten inspireren en motiveren.

De club organiseert netwerkevents met interessante gastsprekers, waarna studenten met deze ondernemers in gesprek kunnen over hun (duurzame) onderneming. Onderling worden succesverhalen gedeeld, worden startende ondernemers geïnspireerd en vinden bedrijven en studenten elkaar. Niet elke student die zich aansluit bij Eigenaardig wordt ondernemer. Dat is juist een zeer interessante toegevoegde waarde voor partnerbedrijven. Als stagiair, of later als werknemer.

 

Een eigen incubator programma


Recentelijk heeft Businessclub Eigenaardig een eigen incubator programma opgezet met behulp van het bedrijf Bottomlines. Hierbij worden een aantal bijeenkomsten georganiseerd waarbij startende ondernemers de belangrijkste tools meekrijgen voor hun start-up. Het idee is hier vooral om drempels weg te nemen, want die zijn er nog genoeg bij het opzetten van een eigen onderneming. Waar begin je? Wat komt er allemaal bij kijken? Hier helpt het Eigenaardig Incubator Program deze startende ondernemers mee. Deze incubator is nu vooral nog bekend bij Avans Hogeschool, maar uiteindelijk moet iedereen hier welkom zijn. Heb je interesse, neem dan vooral contact op met BusinessClub Eigenaardig.

Businessclub Eigenaardig Dragons Den

Toffe uitdaging, voldoening en het verschil maken


Het bestuur (2021 – 2022) van Businessclub Eigenaardig bestaat uit Mirre, Demi, Elias en Xiu. Twee van hen hebben zelf een onderneming die daadwerkelijk gestalte begint te krijgen. Wij vroegen Mirre om haar motivatie. Hier is Mirre heel duidelijk in: “Nieuwe ondernemingen opzetten is een hele toffe uitdaging, dat geeft veel voldoening. Ook is het een hele mooie ervaring. Je bouwt echt iets op voor jezelf en kunt een verschil maken.”

In de toekomst buiten Den Bosch


Waar Businessclub Eigenaardig zich nu nog vooral richt op Den Bosch, is het doel wel om dit breder te trekken. Zo ligt er contact met ABC en Braventure in Tilburg, met de nieuwe Avans Incubator en Avans Ondernemers Centrum in Breda. Binnen Den Bosch gebeurt er nu voornamelijk nog veel binnen Avans en is er een samenwerking met het Koning Willem I.

Student en/of beginnende ondernemer?


Ben je student en/of beginnend ondernemer in Den Bosch en vind je het interessant te verkennen of een eigen onderneming iets voor jou is? Neem contact op met BusinessClub Eigenaardig of kom naar één van de vele events die deze club organiseert.

Businessclub Eigenaardig: Website | Facebook | LinkedIn | Instagram

Fotocredits: Den Bosch City

Lees meer artikelen via Ontdek Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok