Robin - Green Room

School des levens


Een aantal jaar geleden heeft het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de maatschappelijke diensttijd ingevoerd. Dit houdt in dat maatschappelijke organisaties subisidies ontvangen, waarmee zij projecten kunnen realiseren die een bijdrage leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van jongeren. Zij kunnen zich inzetten voor hun eigen omgeving of de maatschappij.

School Des Levens is één van deze projecten. Zij bieden ruimte aan jonge mensen die een idee hebben voor de stad. School Des Levens helpt mee met het uitvoeren van deze ideeën, door coaching en begeleiding aan te bieden. Samen met Jaap Klink maakt Robin Govaart een programma voor jongeren die ideeën hebben voor de Tramkade. Hier ligt de focus van School Des Levens binnen Den Bosch. Zo wordt er door middel van projecten vanalles georganiseerd en ondernomen binnen de Tramkade voor jongeren.

School des levens Den Bosch City 3

Projecten mogelijk gemaakt door School Des Levens

 

Elk half jaar kan iedereen tussen de 16 – 27 jaar zich aanmelden bij School Des Levens. Met deze jongeren wordt er gewerkt aan projecten. Momenteel lopen er vier inspirerende projecten, helemaal opgezet door de jongeren zelf. Met deze projecten wordt er op verschillende manieren meer waarde toegevoegd aan de tramkade. Zo zijn er een stuk meer activiteiten op de tramkade voor jongeren. Daarnaast kunnen jongeren zichzelf ontwikkelen aan de hand van de projecten. De projecten die momenteel lopen zijn;

Den Bosch E-Sports

 

Een club met gameliefhebbers. Voorheen gamen zij vooral thuis en ontmoeten zij elkaar online. Met behulp van dit programma krijgen zij de mogelijkheid om elkaar fysiek te ontmoeten en samen te gamen. Dit zorgt voor meer verbinding onderling bij deze jongeren. School Des Levens heeft een ruimte waar de groep elkaar kan ontmoeten en waar zij samen kunnen gamen. Inmiddels is bestaat deze groep uit zo’n 100 jongeren en zijn zij aan het doorgroeien naar een onafhankelijke stichting met een eigen bestuur.

Open Up

 

Open Up is een Urban open podium. Rappers, producenten en dansers laten tijdens het open podium hun talenten zien. Het idee ontstond bij een rapper. Hij wilde meer rondom hiphop in Den Bosch. In samenwerking met Stichting Dukebox en Willem Twee is dit uiteindelijk in gang gezet. Nu hebben de hiphoppers binnen Den Bosch een plek om hun talenten met anderen te delen.

Jamkade


Een plek waarbij muzikanten zichzelf ontwikkelen en elkaar ontmoeten. Dat was iets wat veel muzikanten in de regio Den Bosch mistten. Nu komen zij samen door Jamkade. Jamkade zorgt ervoor dat de muzikanten in contact met elkaar kunnen komen en samen kunnen jammen. De jongeren leren hier van elkaar en hebben samen een leuke tijd.

Young Changemakers


Young Changemakers is een community voor creatieve, innovatieve, vastberaden en daadkrachtige jongeren. Zij zijn gedreven door urban challenges op het gebied van klimaatverandering, ecologie, energie, de circulaire economie en nog veel meer. De community is betrokken bij lokale projecten binnen Den Bosch.

School des levens Den Bosch City 2
School des levens Den Bosch City 1

Coach Robin


Robin is al jaren actief in het culturele werkveld. Zo hield ze zich bezig met het organiseren van events en festivals. Daarnaast heeft ze een opleiding rondom jongerenwerk gevolgd. Deze twee interesses combineert ze binnen haar werk bij School Des Levens. Wat Robin zo leuk vindt aan haar werk? “Wij zijn zoveel bewuster dan de generatie voor ons en ik wil die jongeren juist een stem geven”, vertelt ze. Met haar werk geeft ze jongeren een kans om zichzelf te ontwikkelen en bij te dragen aan hun omgeving.

” Ik heb zoiets als School Des Levens altijd heel erg gemist. Er was niks in Den Bosch. Ik ben zelf een heel ondernemend type. Ik wist niet waar ik daarmee terecht kon. Daarom ben ik in de horeca gaan werken. Ik weet dat er veel ambitieuze jongeren zijn, die een zetje nodig hebben om hun weg te vinden. “

Festival: Do It Yourself

 

In samenwerking met Weener XL wordt er op 13 mei het Do It Yourself festival georganiseerd op de Tramkade. Weener XL heeft eerder een festival georganiseerd voor jongeren van hun doelgroep, jongeren die in een re-integratie zitten en vluchtelingen. Weener XL zag een mooie kans om samen te werken met School Des Levens. “Jaap en ik dachten: je kunt een festival voor deze jongeren organiseren, maar ook mét ze organiseren”, vertelt Robin. Zo ontstond het Do It Yourself festival. Tijdens dit festival krijgen de projecten Den Bosch E-Sports, Jamkade, Open Up en Young Changemakers een podium en hosten tijdens dit festival een eigen area. Dit houdt in dat ze elk een eigen ruimte, hoekje of plek krijgen waarbij ze de activiteiten uitvoeren die bij het project passen. Bezoekers kunnen deelnemen aan de verschillende activiteiten. Ook jongeren van Weener XL krijgen een eigen area om te hosten of zijn aanwezig als bezoeker.

” Tijdens dit festival vieren we wat iedereen de afgelopen tijd allemaal heeft bereikt. “

Verbeteren van persoonlijke vaardigheden

 

Ook krijgen jongeren de mogelijkheid hun persoonlijke vaardigheden te verbeteren bij School Des Levens. Er worden vanaf september weer verschillende workshops aangeboden, zoals netwerken en persoonlijk leiderschap. Hieraan kunnen jongeren kosteloos deelnemen. Jongeren krijgen de mogelijkheid om iets toe te voegen aan de stad en zichzelf te ontwikkelen. Het kleine steuntje dat School Des Levens de jongeren in de rug geeft, kan een groot verschil maken. School Des Levens staat open voor alle ideeën. Dus heb je als jongere een idee en heb je hulp nodig bij het realiseren van dit idee? Neem dan contact op met School Des Levens.

Op elke eerste maandag van de maand is er een netwerkborrel bij het Ketelhuis. Een supergezellige avond waarbij jongeren elkaar leren kennen en de kans krijgen om met elkaar in gesprek te gaan over verschillende onderwerpen. Ook voor bedrijven en organisaties is dit een geweldige kans om de nieuwe generatie op de werkvloer te leren kennen.

School des Levens | website | Instagram 

Fotocredits: School des Levens

Meer Den Bosch CIty in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer artikelen via Ontdek Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.