Met deze 11 musthaves heb jij de gezelligste 11-11


11-11 komt er weer aan, een heerlijke dag voor ons Bosschenaren. Wij kijken er enorm naar uit. Daarom hebben we voor jullie een lijst van 11 musthaves voor 11-11 gemaakt! Ben je opzoek naar meer info over de dag zelf? Bekijk dan onze d’n Elfde van d’n Elfde blog.

Oeteldonk Den Bosch City Oeteldonkstijl

Oeteldonkstijl


Voor de leukste Oeteldonk emblemen en Oeteldonk kleding is Oeteldonkstijl een must. Natuurlijk is Oeteldonk één geheel, maar hoe leuk is het om toch een beetje op te vallen in je eigen kiel? Originele emblemen (zelfs van nepbont!), en grappige gadgets te over in de webshop van Oeteldonkstijl. Te cute, ze hebben hier ook voor de kleintjes fijne kleding. Onze favo blijft de baby kikkermuts. Vóór 18.00 uur besteld = morgen in huis. Nog ruim op tijd voor 11-11 dus. Met kortingscode: Oetel-city (invullen aan het einde van het bestellen bij ‘cadeaucode’) krijg je 5% korting op je bestelling, shopze!

Oeteldesigns 


Voor de handigste Oeteldonk-musthaves of gezelligste versiering van je huis moet je bij Oeteldesings zijn. De mannen van Oeteldesigns hebben tijdens Corona een Oeteldonk-Homepakket voor jullie bedacht met alles wat jij nodig hebt voor een te gekke 11/11. 

Snelle Straat Oeteldonk Den Bosch City

Telefoonhoesje


“Mén nie belle!” is het motto van deze 11-11. Tenminste, niet over werken of saaie dingen bellen. Wel voor bier en worstenbrood. OeteldonkOnline heeft een heel handig telefoonhoesje voor je gemaakt met deze belangrijke boodschap. Deze zit ook nog aan een handige rood-wit-gele koord voor om je nek. Raak je telefoon deze 11-11 een keer niet kwijt en laat hem heel 😉

Kikker Knuffels


Oeteldonk is niet compleet zonder kikkers. Gelukkig vonden wij de leukste kikker-knuffels voor op je jasje of om mee te slapen zodat je alvast droomt over Oeteldonk. Neem voor alle soorten en maten kikkers die je op je schouder naait eens een kijkje bij (wie kent ze niet) Hoofs. Ook Oeteljee heeft ideale kikkers om je jasje mee te pimpen. De Spruitjesfabriek maakt dit jaar een super schattige handmade Oeteldonk-kikker-knuffel voor de kleine kikkertjes onder ons.

Worstenbroodjes


Wie zegt dat ‘ie nuchter blijft met 11-11 is BOB, minderjarig of een leugenaar 😉 Voor de biertjes of shotjes die je te wachten staan is het van groot belang om een goede bodem te leggen. En hoe doen we dat in Oeteldonk? Worstenbroodjes! Hier sla je de lekkerste in:
– MUST-VISIT: ’t Stokpaardje. Elke Oeteldonker heeft hier op z’n minst wel eens een Broodje Bal gehaald. Voor worstenbroodjes hangen ze hier met de benen buiten, wij snappen wel waarom!
– Bakkerij Royal: hier haal je verse, échte worstenbroodjes! Extra leuk: Bakkerij Royal verkoopt worstenbrood-servetten. Die heb je niet misschien niet per se nodig, maar dat wil je toch gewoon?
– Brabantse Worstenbroodjes: deze marktkraam en winkel is inmiddels beroemd in Den Bosch. Dat is niet zonder reden. Deze worstenbroodjes zijn KEILEKKER. Alle verschillende, warme varianten van het Brabantse worstenbroodje kan je hier gerust meenemen.

Oeteldonk Bloemen 11-11 Den Bosch City

Rood-wit-gele bloemen


Wat is nou gezelliger dan een Oeteldonks bosje bloemen? Bij Bloemenwinkeltje Jet verkoopt Jet de mooiste Oeteldonk boeketten in verschillende soorten en maten. Ook een super leuk kadootje, want je kan er een gepersonaliseerd kaartje bij laten maken. Je kan ook zelf een bosje rood-wit-gele tulpen bestellen of halen bij een van de vele bloemisten in Oeteldonk!

Oeteldonk Muisjes Den Bosch City

Stadsgenootjes Oeteldonk muisjes


Als je toevallig rondom 11-11 op kraamvisite gaat is dit hét perfecte kraamcadeau. Als dat niet zo is zijn deze ‘Stadsgenootjes’ nog steeds een 11-11 musthave. Wat Stadsgenootjes zijn? Oeteldonkse of Brabantse muisjes (voor op je beschuit, of op je worstenbroodje?) en chocolaatjes. Een heel origineel katerontbijt.

Biertje in Oeteldonk Den Bosch City

Bijzonder Bier


Bij 11-11 denkt iedereen aan bier. Wij denken vooral aan bier van Bossche Brouwerij D’n Draok. Hier vind je Oeteldonkspecials zoals de ‘Hopkikker’ of de ‘Houdoe en Bedankt’. Je kan deze van te voren online bestellen en anders zijn ze te vinden bij bijna alle biercafés of speciaalzaken in de omgeving van Den Bosch. Een ander leuke bier-optie: het Oeteldonk Omèrrumt Oe-biertje bij de Coop!

Nagels


Om je outfit helemaal compleet te maken kun je je nagels in stijl laten lakken. Bijvoorbeeld bij Nail-art Bar Heerlak. Daar ben je verzekerd van heel hippe Oeteldonk-nagels als je ernaar vraagt. Je kan zelf ook allerlei leuke creaties (proberen te) maken.

De Den Bosch City Carnavals Cocktail


Bij Den Bosch City houden we wel van een cocktailtje op z’n tijd, daarom hebben wij zelf een Oeteldonk cocktail voor jullie bedacht. Een versie van de ‘Tequila Sunrise’ maar dan met een Bossche twist.
Ingrediënten:
Rood – wit – geel : grenadine siroop, tequila, sinaasappelsap
Groen: Pisang Ambon
Recept:
– Voeg 10 ml grenadine toe (schenk in het glas)
– Houdt een lepel (met de bolle kant naar boven) schuin in het glas en giet 30 ml tequilla op de lepel in het glas. Op deze manier blijft de tequila op de grenadine drijven
– Doe hetzelfde met 50 ml sinaasappelsap
– En dat nog een keer met 10 ml pisang ambon
Plaats je resultaat op Instagram en tag ons (@denboschcity)!

De Oeteldonk City Playlist


Last but not least: een goede playlist! Die hebben wij voor jou gemaakt. Luister nu de Oeteldonk City Playlist op Spotify via deze link en maak van jouw 11/11 een groot feest.

Als het goed is ben je met deze 11-11 musthaves helemaal in de stemming voor de grote dag in Oeteldonk. Wil je nog wat meer info? Check dan de 11-11 blog. Heel veel plezier en tot dan!

Deze blog bevat affiliate links. Dit betekent dat een klein bedrag wordt verdiend zodra er een product via een link is besteld. Het kost jou niks extra’s en je zorgt ervoor dat wij mooie content kunnen blijven maken. Heb je via deze links een product gekocht: dank je wel!

Tip: Geef eens een Den Bosch Cadeaukaart weg!
Een lokale cadeaukaart waarmee je Bossche ondernemers steunt. Te besteden bij horeca, delicatessezaken, winkels en activiteiten in Den Bosch.

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok