vakantiegevoel ervaren in Den Bosch. Het kan bij deze restaurants


De vakanties in fijne warme landen lijken alweer eeuwen geleden. Gelukkig zitten er meerdere restaurants in Den Bosch waar jij instant vakantiegevoel hebt. Ga met onderstaande tiplijst op reis door Frankrijk & Italië en zelfs Suriname, Zuid-Oost Azië & India. 

Neem je chérie mee naar Côte


Ah, Paris… is helemaal niet ver rijden! In de altijd gezellige Korte Putstraat vind je het fijne restaurant Côte. En zoals je kan verwachten, is alles hier in Franse sferen. Van marmeren tafels tot aan escargots. En croque madame. En steak tartare! Ja, dit is genieten van Parijs met Bossche gezelligheid. Côte is open voor lunch, borrel, high-tea en diner. 

Korte Putstraat 4

Côte Den Bosch instant vakantiegevoel

Italiaanse heerlijkheden bij Ristorante Il Brigantino


Een heerlijk pittoresk restaurant is zonder twijfel Ristorante Il Brigantino. De meest smaakvolle pizza’s en pasta’s worden hier geserveerd. Met op-en-top vriendelijke bediening heb je het gevoel alsof je daadwerkelijk bij di madre aan tafel bent geschoven. Het interieur is misschien niet super hedendaags, maar dat maakt het hier juist zo gezellig en knus. Een dikke aanrader als je voor écht Italiaans eten wilt gaan. 

Hinthamerstraat 122

Il Brigantino Den Bosch City vakantiegevoel

Surinaamse verleiding van Tante Wonnie


Als je toevallig het restaurant Tante Wonnie aan de Hinthamerstraat voorbij loopt, ruik je de geuren van Suriname. Grote kans dat de aroma’s je naar binnen verleiden. En daar doe jij jezelf alleen maar goed mee! Want hier geniet je van de echt authentieke Surinaamse keuken. Start met een saoto-soep, gevolgd door roti en sluit af met spekkoek. Of laat de hele tafel vol zetten met Surinaamse lekkernijen. Hoef je niet te kiezen en je hebt sowieso een lekkere maaltijd voor je staan. Tante Wonnie is ook op maandag geopend. Thuisbezorgen is ook een optie als je liever op de bank eet. 

Hinthamerstraat 115

Barkade: Zuid-Oost Azië op z’n best


De keukens van Thailand, Cambodja, Vietnam & Maleisië komen samen bij Barkade. Barkade is jouw reddende engel als je de smaken van Zuid-Oost Azië (nog) niet in het “echt” hebt geproefd. Niet voor niets werd Barkade genoemd in de blog over onze vakantiegemissen. Hier eet je namelijk heerlijk, pittig en gevarieerd tegen een eerlijke prijs. Binnenkort eet je hier 3 curry’s to share: Madras, Rendang en Butter Chicken. YUM! Hoef je zelf dus niet meer te kiezen, zo makkelijk kan het zijn. Blijf vooral hangen om nog wat potjes te wagen op de arcades of voor een lekker feestje

Tramkade 26

Tante Wonnie Surinaams vakantiegevoel in Den Bosch
Barkade Den Bosch City

Tandoori: Dit is India


Restaurant Tandoori heeft met haar restaurant de ultieme India-experience naar Den Bosch gebracht. Net zoals in India, wordt hier de hele tafel opgedekt met verschillende soorten (bij)gerechten. Deze heerlijkheden zijn rijk aan smaken, kleuren en texturen. Hier wordt een compleet eetfeest opgediend! Moet je thuis altijd met bestek eten? Bij Tandoori kijken ze niet gek op als je met je handen eet. Bekende Indiase bijgerechten zijn rijst en naan. De naan dient ook wel als bestek tijdens het eten. Leuk om zelf mee te maken, of om je kids een andere eetcultuur te laten beleven.

Molenstraat 23

Tandoori India Den Bosch

Vakantiegevoel in Den Bosch 

 

Er zijn nog veel meer restaurants in Den Bosch waar je een instant vakantiegevoel van krijgt. Welke is jouw favoriet? 

Fotocredits: Côte, Il Brigantino, Tante Wonnie, Tandoori & Den Bosch City

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok