picknick in Den Bosch: dit zijn de leukste picknickplekken


Met een tuin op het noorden en een jeugd in de Bossche binnenstad zijn fijne picknickplaatsen, waar je kan genieten van de eerste zonnestralen een must! Zo moet ik ook eerlijk bekennen dat door die leuke plekken mijn vitamine D-gehalte best prima is in de lente-/zomermaanden. Echter laat je onderrug het na uren vertoeven op een kleedje het soms afweten… Dit houdt ons natuurlijk niet tegen om onze favoriete picknick hotspots met jullie te delen! Disclaimer: Neem wel een (groot) picknickkleed, vrienden en de nodige versnaperingen mee.

PS. Check alle spots via onze handige Google Maps-lijst!

Bastion Maria aan de Dommel


Ondanks het ietwat kleine oppervlak van het uitstekende grasveld boven het water, is het -zolang de zon schijnt- altijd gezellig bij dit uitkijkpunt net naast de Mariabrug. Met twee supermarkten op loopafstand, hoef je niet eens een picknickmand mee te nemen vanuit huis! Let wel even op dat picknicken bij bastion Maria mag, maar dan wel alleen overdag ;).

Bastion Maria: Westwal 4C

Mariabrug picknicken in Den Bosch

Prins Hendrikpark rondom de IJzeren Vrouw


Een grote favoriet voor de buiten-eters: Prins Hendrikpark. Dit park heeft zich rondom de recreatieplas IJzeren Vrouw gevormd en is voor velen liefhebbers van natuur een populaire bestemming. Zo wandel je hier prachtig, kijk je met de kids naar de lieve dieren in het dierenpark en train je je spieren in de SportContainer. Als het weer het toelaat, komen hordes Bosschenaren naar het park om samen te eten of juist alleen te genieten van de natuur met een boekje en snacks. PS. Voor koek, cake en (warme) dranken móet je Bloem bezoeken!

IJzeren Vrouw: Prins Hendrikpark

Prins Hendrikpark in Den Bosch - Den Bosch City

Het Bastionder, met een onbetaalbaar uitzicht


Aan de Zuidwal vind je dit prachtige uitkijkpunt over het mooiste stukje natuur wat we in Den Bosch hebben: Het Bossche Broek. Ook is het heerlijk dat je hier heel de dag kan kiezen tussen zon en schaduw. Door de bomen heb je namelijk genoeg beschutting. Extra leuk aan deze plek? De verschillende ouderwetse kanonnen.
Ook fijn: je kan bij parkeergarage de Wolvenhoek naar het toilet. Kan je écht heel de dag blijven zitten.

Bastionder: Bastion Oranje 1

De groene oase: Zuiderpark


Tussen de binnenstad en de wijk Zuidoost ligt het prachtige Zuiderpark. Neem plaats op het gigantische grasveld, grenzend aan de Zuiderparkweg of neem een plaatsje op de grote hoeveelheid bankjes die in dit park staan (fijner voor je rug).
Vanaf de binnenstad is het een heel leuke wandeling naar het Zuiderpark. Eveneens is het een fijne plek om te rusten na de wandeling. Ook zijn alle delen van het park bereikbaar met de fiets! 

Zuiderpark: Zuiderparkweg 

Picknicken in Den Bosch

In het gras rondom De Citadel


De Citadel was oorspronkelijk een fort waar vandaag de dag het BHIC haar archief opslaat. Waar ze vroeger de Bosschenaren verdedigden tegen de Spanjaarden, ligt er nu gras rondom het BHIC waar je onwijs lekker bivakkeert voor een picknick. Picknicken doe je hier met uitzicht over het water en de voorbijvarende bootjes. Ook is het redelijk afgesloten van de rumoerige binnenstad. Eerder diende dit terrein nog als locatie voor pop-up zomerterrassen, maar helaas zien we die anno 2023 niet meer terug.

De Citadel: Zuid-Willemsvaart 2

Nog meer picknickplekken in Den Bosch


Heb jij een ander favoriet plekje om te picknicken in of rondom Den Bosch? Laat het ons weten en we updaten onze handige Google Maps-lijst!

Fotocredits: Den Bosch City

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.