Tramkade in Den Bosch


De Tramkade in Den Bosch is op zichzelf al een Bossche hotspot! Overal waar je kijkt vind je toffe street art en hippe zaakjes. Laten we snel even een aantal hotspots op een rijtje zetten, want over een paar jaar zal de Tramkade op de schop gaan.

De Tramkade in Den Bosch is een stukje gebied vlak naast het treinspoor en net buiten het centrum. Het is een oud fabrieksterrein wat nu is uitgegroeid tot een culturele hub. Er wordt hier gewerkt, gedanst, gegeten en het is dé plek in Den Bosch voor toffe events. We schreven er al ooit een stukje over voor NS favourites. Hoog tijd om hier ook wat extra liefde aan de Tramkade te geven!

Den Bosch City - De Bossche Kraan - Fotograaf Studio Dani

1. Van Aken


Restaurant Van Aken is onderdeel van het Werkwarenhuis. In deze roze fabriek eet en drink je tussen de designcollectie van Social Label. Denk aan servies, meubels en andere toffe items van verschillende ontwerpers. Sinds 2019 werkt Van Aken met pop-up chefs. Zo kunnen chefs een maand lang de keuken overnemen en kunnen wij weer genieten van lekkere gerechten.

Helemaal stil zitten ze niet bij het Werkwarenhuis. De caravan heeft inmiddels een nieuwe look en er zijn regelmatig Club W livestreams. Houd de IG in de gaten voor updates!

Den Bosch City Tramkade - Fotograaf Studio Dani

2. Espressobar Da Silva

Da Silva is een restaurant en espressobar op de Tramkade. De gerechten op hun lunch- en dinerkaart hebben een Portugese twist. Daarnaast geven ze ook workshops en kun je de kneepjes leren van één van hun baristi.

3. Barkade

Barkade is als een speeltuin voor volwassenen! Hier speel je old school arcade games, zing je karaoke in een karaoke booth en eet je Aziatische comfort food. Need we say more?

Lees onze blog over Barkade hier!

Tramkade in 's-Hertogenbosch silos

4. Bossche Brouwers aan de Vaart

Je raadt het al: Hier wordt gewoon bier gebrouwen. Een uit de hand gelopen hobby werd een echte business. Ook staan hier geregeld live bands, comedians and theatergroepen op het podium. Bij de Bossche Brouwers kun je zelfs een workshop bier brouwen doen!

5. Events in de Kaaihallen

In de Kaaihallen werden vroeger diervoeders gemaakt. Nu is het de perfecte locatie voor een klein evenement. Maak de combinatie met het buitenterrein en een zonnetje, dan heb je de juiste ingrediënten voor een festival. Zo zoeken de organisatoren van onder andere Losjes, De Coalitie en Smèrrig elk jaar dit terrein weer op voor een goed feestje!

Tramkade in 's-Hertogenbosch Bossche Kraan

6. De Bossche Kraan

De aller- allernieuwst aanwinst van de Tramkade: De Bossche Kraan. Slaap 12 meter hoog boven de Dieze in een heuse hijskraan. Je hebt het paleisje meteen ook voor jezelf, want het is de enige kamer beschikbaar. En dan nu het allerleukste foefje, je kunt de hijskraan zelf bedienen! Gewoon, voor als je even een ander panorama uitzicht wilt hebben.

Tramkade street art

Voor toffe street art in Den Bosch is de Tramkade de ideale spot! De oude silo’s zijn een echte eye-catcher, maar ook de Havendijk, de Havendwarsstraat, het WSC Skatepark en de Bosschdijkstraat mogen niet overgeslagen worden.

Tramkade in 's-Hertogenbosch street art 2
Tramkade in 's-Hertogenbosch street art

Andere toffe hotspots in de buurt


De Tramkade is maar een klein gedeelte van de Bossche Spoorzone. Andere toffe hotspots in de buurt zijn:

  • de onder lokals bekende Willem Twee. In de oude sigarenfabriek is er ruimte gemaakt voor een poppodium, kunstruimtes, flex werkplekken en een café. 
  • de Verkadefabriek, tegenover de Willem Twee. Hier zat vroeger ook al een fabriek, maar dan voor koekjes. Met 2 theaterzalen, meerder filmzalen, een café/restaurant en een clubzaal mogen zij zichzelf terecht een culturele ontmoetingsplek noemen. 
  • de 2 jaar oude sportschool TrainStation. Dit kleinschalige trainingscentrum ligt tussen het spoor en de Verkadefabriek. Vraag gewoon nu een gratis proefles aan.

Fotocredits:  Studio Dani

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok