Tramkade in Den Bosch


De Tramkade in Den Bosch is op zichzelf al een Bossche hotspot! Overal waar je kijkt vind je toffe street art en hippe zaakjes. Laten we snel even een aantal hotspots op een rijtje zetten, want over een paar jaar zal de Tramkade op de schop gaan.

De Tramkade in Den Bosch is een stukje gebied vlak naast het treinspoor en net buiten het centrum. Het is een oud fabrieksterrein wat nu is uitgegroeid tot een culturele hub. Er wordt hier gewerkt, gedanst, gegeten en het is dé plek in Den Bosch voor toffe events. We schreven er al ooit een stukje over voor NS favourites. Hoog tijd om hier ook wat extra liefde aan de Tramkade te geven!

Den Bosch City - De Bossche Kraan - Fotograaf Studio Dani

1. Van Aken


Restaurant Van Aken is onderdeel van het Werkwarenhuis. In deze roze fabriek eet en drink je tussen de designcollectie van Social Label. Denk aan servies, meubels en andere toffe items van verschillende ontwerpers. Sinds 2019 werkt Van Aken met pop-up chefs. Zo kunnen chefs een maand lang de keuken overnemen en kunnen wij weer genieten van lekkere gerechten.

Den Bosch City Tramkade - Fotograaf Studio Dani

2. Espressobar Da Silva


Da Silva
is een restaurant en espressobar op de Tramkade. De gerechten op hun lunch- en dinerkaart hebben een Portugese twist. Daarnaast geven ze ook workshops en kun je de kneepjes leren van één van hun baristi.

3. Barkade

Barkade is als een speeltuin voor volwassenen! Hier speel je old school arcade games, zing je karaoke in een karaoke booth en eet je Aziatische comfort food. Need we say more?

Lees onze blog over Barkade hier!

Tramkade in 's-Hertogenbosch silos

4. Bossche Brouwers aan de Vaart


Je raadt het al: Hier wordt gewoon bier gebrouwen. Een uit de hand gelopen hobby werd een echte business. Ook staan hier geregeld live bands, comedians and theatergroepen op het podium. Bij de Bossche Brouwers kun je zelfs een workshop bier brouwen doen!

5. World Skate Center in de Kaaihallen

In de Kaaihallen werden vroeger diervoeders gemaakt. Daarna werden er veel kleine evenementen georganiseerd door onder andere Losjes, De Coalitie en Smèrrig. Nu is het de thuis van het World Skate Center. Een gloednieuw skatepark waar je terecht kunt voor skateboarden of inlinen. Ook als je geen ervaring hebt!

Tramkade in 's-Hertogenbosch Bossche Kraan

6. De Bossche Kraan


De aller- allernieuwst aanwinst van de Tramkade: De Bossche Kraan. Slaap 12 meter hoog boven de Dieze in een heuse hijskraan. Je hebt het paleisje meteen ook voor jezelf, want het is de enige kamer beschikbaar. En dan nu het allerleukste foefje, je kunt de hijskraan zelf bedienen! Gewoon, voor als je even een ander panorama uitzicht wilt hebben. Liever niet de hoogte in? Ga dan het water op en slaap op één van de tiny houses, zoals The Coon!

Tramkade street art

Voor toffe street art in Den Bosch is de Tramkade de ideale spot! De oude silo’s zijn een echte eye-catcher, maar ook de Havendijk, de Havendwarsstraat, het WSC Skatepark en de Bosschdijkstraat mogen niet overgeslagen worden.

Tramkade in 's-Hertogenbosch street art 2
Tramkade in 's-Hertogenbosch street art

Andere toffe hotspots in de buurt


De Tramkade is maar een klein gedeelte van de Bossche Spoorzone. Andere toffe hotspots in de buurt zijn:

  • de onder lokals bekende Willem Twee. In de oude sigarenfabriek is er ruimte gemaakt voor een poppodium, kunstruimtes, flexwerkplekken en een café. 
  • de Verkadefabriek, tegenover de Willem Twee. Hier zat vroeger ook al een fabriek, maar dan voor koekjes. Met 2 theaterzalen, meerder filmzalen, een café/restaurant en een clubzaal mogen zij zichzelf terecht een culturele ontmoetingsplek noemen. 
  • de 2 jaar oude sportschool TrainStation. Dit kleinschalige trainingscentrum ligt tussen het spoor en de Verkadefabriek. Vraag gewoon nu een gratis proefles aan.

We hebben alle spots voor je verzameld in onze Google Maps-lijst. Handig om op te slaan en zo bij de hand te hebben.

Fotocredits:  Den Bosch City

We hebben nog meer plekken voor jullie op een rijtje gezet,
een gemakkelijk kaartje met alle locaties op de Tramkade!

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok