De Soete Moeder zit een klein beetje verstopt tussen het centrum van Den Bosch en de IJzeren Vrouw. Waar vroeger een nonnenklooster zat, zit nu een hotel met 24 kamers, een kapel en een restaurant. Van die laatste moest ik schaamtevol bekennen dat ik niet van het bestaan wist. Terwijl je hier heerlijk kunt lunchen en dineren, zeker in de zomer wanneer je in de grote tuin terecht kunt!

Kloosterhotel de Soete Moeder


De nonnen hebben 75 jaar in het klooster gewoond, maar na een verbouwing werd hier Kloosterhotel de Soete Moeder geopend. Een enkele oud-bewoonster komt zelfs nog eens op bezoek! Het hotel heeft 24 kamers met allemaal een eigen uitstraling. Elke kamer is ingericht met een speelse knipoog naar het voormalige klooster. Het hotel heeft 4 verschillende kamertypes en een tuinstudio voor 4 personen.

Na een uitgeruste nacht staat er ’s ochtends een verse ontbijtje klaar in het restaurant met lokale en duurzame producten. Zo is er bijvoorbeeld yoghurt van Den Eelder en Bossche honing.

De Soete Moeder nonnen Den Bosch City

De kloostertuin


Mijn persoonlijke favoriet is toch wel de tuinstudio. Want, superlogisch, je loopt vanuit de studio recht de tuin in. En die tuin, daar ben ik wel een beetje verliefd op geworden. Ik zie mezelf hier al helemaal genieten van een drankje, lunch of diner in de zon.

De tuin is ruim en heeft een moestuintje waar de koks hun kruiden plukken. Daarnaast is er genoeg ruimte om buiten te lunchen en dineren of gewoon te relaxen.

Restaurant de Soete Moeder


Wat ik niet wist, en hier schaam ik me dus een beetje voor, is dat de Soete Moeder ook een restaurant is. Van woensdag tot en met zondag kan je hier terecht voor een lunch of diner in het restaurant of in de tuin. Er wordt gewerkt met verse, lokale producten. Op woensdag is er een speciaal buurtdiner van 2-gangen menu voor €17,50. Van donderdag t/m zaterdag wordt er ook een 3-gangen dagmenu van de chef gekookt!

De Soete Moeder tuin Den Bosch City
De Soete Moeder tuin 3

Veel meer dan alleen een hotel


Dat de Soete Moeder veel meer is dan alleen een hotel, dat mag duidelijk zijn. Na een rondleiding nam ik niet alleen een kijkje in de keuken en de hotelkamers, maar kwam ik ook in de kapel terecht. De oude kloosterkapel wordt nu gebruikt voor vergaderingen, maar ook voor de huwelijksvoltrekking! De Soete Moeder is een officiële trouwlocatie in Den Bosch met een authentiek altaar. Klik hier voor meer informatie. 

Andere faciliteiten bij de Soete Moeder:

  • Er is een invalidekamer beschikbaar.
  • Op 5 minuten loopafstand is een betaalde, overdekte parkeergarage.
  • Er zijn verschillende vergaderarrangementen in de oude kloosterkapel. Kijk voor meer informatie hier!
  • Er wordt een leerwerkconcept geboden voor jonge mensen om te leren en werkervaring op te doen. Op deze manier is de sociaal-maatschappelijke taak van de nonnen overgenomen. Kijk voor meer informatie over de Stichting Bij de Soete Moeder op de aparte website.

Kloosterhotel De Soete Moeder: Website | Facebook | LinkedIn | Twitter | Instagram

Fotocredits: Den Bosch City

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok