December wordt een gezellige maand in Den Bosch


December, de maand waar we gezellig met zijn allen bij elkaar komen. Wij hebben de leukste tips voor je op een rijtje gezet om je in december mee te vermaken. Ook vind je in deze blog een handig overzicht van alle feestjes deze maand. Vergeet ook niet onze wekelijkse Weekend Guide in de gaten te houden voor alle events. 

Uitgelicht | De feestdagen vier je samen bij IJM!

 

Beleef de gezelligheid en de warmte van de feestdagen met de hele familie tijdens de vele winterse activiteiten en kerstevents van IJM in Vught. Samen luiden we op 15 december traditiegetrouw de kerstperiode in met IJM’s foute kersttruienborrel. Zaterdag 16 en zondag 17 december staat de vierde editie van IJM’s kerstmarkt gepland. Op 17 december klim, klauter, spring en ren verkleed als kerstman over een 3 km lang parcours vol leuke,  opblaasbare stormbanen en andere obstakels met Santa Fun Run. Het kerstdiner van IJM boek je op kerstavond, eerste én tweede kerstdag. Voor de kerstbrunch ben je welkom op eerste en tweede kerstdag. Heb je goede voornemens én ben je een die-hard? 1 januari 2024 organiseren ze ook een Nieuwjaarsduik!

IJM Vught: Boslaan 49, Vught
Complete agenda: IJzeren Man Vught

Santa Fun Run IJM
Ijm Nieuwjaarsduik

Uitgelicht | Dit wordt gieren: de Oudejaarsconferhans van Hans Tervoort

 

Zo’n Oudejaarsconference op televisie is best leuk, maar een echte Bossche Oudejaarsconference is natuurlijk nog véél leuker! Wat speelde er afgelopen jaar in Den Bosch? Hadden we weer problemen met een brug? Ging er weer een wethouder weg? Was er een virusje? Al deze zaken worden behandeld door de lokale grapjas Hans Tervoort in OudejaarsconferHans. Hij verzorgde vier keer eerder een OudejaarsconferHans en nu komt hij met het thema ‘Oud & Nieuw’. Natuurlijk omdat het dan bijna Oud & Nieuw is, maar ook omdat hij o.a. de vergelijking maakt tussen het oude en het nieuwe Theater aan de Parade. Dat belooft wat!

Theater aan de Parade: Parade 23
Vrijdag 29 december 20.00 uur
Zaterdag 30 december 20.00 uur

Hans Tervoort - Foto 1 door Jan Zandee

UITGELICHT | Cadeautip! Unieke sieraden van De Bossche Draak

 

Al meer dan 120 jaar waakt ‘ie over onze stad: De Bossche Draak bij het Centraal Station. Stiekem ook de trots van elke Bosschenaar. En binnenkort hangt De Bossche Draak als prachtig sieraad aan jouw hals en pols of zelfs als oorbel! De trots voor De Bossche Draak willen Suzanne en Eric delen met hun sieradenlijn, zodat iedereen die onze stad een warm hart toedraagt onze draak met dezelfde trots kan dragen. De sieradenlijn is voor zowel mannen als vrouwen ontworpen. Inmiddels koop je De Bossche Draak sieraden ook bij verschillende verkooppunten in de stad, zoals bij Smaak, Hype Heroes en AAF Concept Store. Geef ook een uniek sieraad cadeau, bekijk hier alle verkooppunten van De Bossche Draak. 

Sieraden uit Den Bosch De Bossche Draak

UITGELICHT | Het nieuwe winterevent: Heilige Huisjes Festival

 

Van 15 december tot en met 28 december wordt op vijf pleinen in de Bossche binnenstad het ‘Heilige Huisjes Festival‘ georganiseerd! Dit toffe nieuwe winterevent maakt het voor ons Bosschenaren geweldig om de winterse feestdagen te vieren in onze prachtige binnenstad. En yes, wij kijken hier onwijs naar uit! De Heilige Huisjes (knipoog naar naar de houten huisjes bekend van de traditionele kerstmarkten) zijn ontworpen door vijf Bossche ontwerpers en krijgen elk een ander thema. Bij de Heilige Huisjes worden ook knusse activiteiten georganiseerd, die binnenkort bekend worden gemaakt. Het Heilige Huisjes Festival is – en de programmering eromheen – is voor iedereen gratis te bezoeken.

Kerkplein, Minderbroedersplein, Wilhelminaplein en Burgemeester Loeffplein
15 t/m 28 december 2023

Parade
9 december 2023 t/m 7 januari 2024

Heilige Huisjes Festival Den Bosch City

UITGELICHT | Bounce Valley bezoek je met collega’s, vrienden én de kids

 

Bounce vol enthousiasme het jaar uit! Bounce Valley is jullie go to uitje voor de decembermaand. Organiseer hier je teamdag of daag je vrienden uit voor een sportieve dag. Er zijn opties voor teambuildingactiviteiten of competities. Arrangementen kunnen worden aangepast naar behoefte en budget. Er is zelfs catering op locatie mogelijk! Naast de activiteiten op de luchtkussens zijn er ook extra’s, zoals interactieve spellen en uitdagende parcoursen. Natuurlijk is Bounce Valley ook gewoon een springparadijs voor kinderen. Zo is er de Mini Bounce voor de jonge jumpers tot 5 jaar. Zijn er verschillende Bounce en Disco Parties tot 15 jaar met bijvoorbeeld slushies en onbeperkt pizza of curly fries. 

Bounce Valley: Veldweg 22, Hedel

Bounce Valley Den Bosch 2

UITGELICHT | Boek al je dates bij Foodmarkt De FAM

 

Of je nu een date plant met je bff, vriendinnen met kids, vader of je lover, Foodmarkt De FAM is altijd een goed idee! Met ontbijt-, lunch- en dinergerechten uit acht keukens (!) vinden jij en je fooddate altijd wel een gerecht wat jullie hartjes begeert. Start de dag intens gelukkig met Eggs Benedict of wentelteefjes. Of ga op culinaire wereldreis met de heerlijkheden van Mr. V en DeBab. Voor de kids is een speciale kinderhoek ingericht en met de leuke kleurplaten zijn ze wel even zoet. Als je in december nog de laatste taken wil aftikken voor werk, verplaats jezelf dan ook naar Foodmarkt De FAM voor een change of scenery. De WiFi is hier namelijk uitmuntend, er zijn voldoende stopcontacten en de koffie is niet aan te slepen. Extra leuk: tijdens de kerst is Foodmarkt De FAM elke dag geopend en leent zich perfect voor grote groepen

Foodmarkt De FAM: Korenbrugstraat 8

Foodmarkt De FAM Kerstdagen

UITGELICHT | Feelgood initiatieven van Stichting Weeshuisjes

 

Stichting Weeshuisjes zorgt ervoor dat plekken zoals De Camping Koffietent, een brugwachtershuisje aan de Zuid-Willemsvaart, omgetoverd worden tot deze ontmoetingsplekken. Na Teus en Krijn staat nu Sluismeester Koos 24 uur op de brug. Groet hem gerust als je hem passeert. Vind ie leuk. Misschien zwaait ie terug. Weeshuisjes heeft in de december bijzondere initiatieven gepland. Vanaf 22 december start de jassen-inzamelactie weer, een groots succes van vorig jaar! Lever je oude winterjassen in en maak iemand anders er ontzettend blij mee. In het brugwachtershuisje op de Anthoniebrug komt sluismeester Angelique met een pop-up gebarenloket. Zij leert jou een woord in gebaren taal. Gratis koffie met een gebaar. Data volgt.

Weeshuisjes/De Camping Koffietent: Zuid-Willemsvaart 6

Jassenactie Stichting Weeshuisjes Den Bosch

Decembermaand = feestmaand

 

December kennen we ook wel feestmaand. En dat betekent cadeautjes kopen, inpakken en krijgen! We hebben de leukste cadeaus voor mannen, vrouwen en surprises al voor je op een rijtje gezet. Maar ook de leukste kerstgerelateerde activiteiten hebben we voor je bij elkaar gesprokkeld. 

Ook mogen de gezellige ontbijtjes, brunches en diners niet worden vergeten. Bij deze Bossche restaurants kun je terecht tijdens Kerstmis. En als je liever thuis de gezelligheid opzoekt, zijn deze afhaal-kerstmenu’s een goed idee. Een kerstboom ophalen doe je bij deze locaties in de omgeving. En bij het aftellen tot de gezellige feestdagen gebruik je uiteraard een adventskalender!

Den Bosch City in de winter

Feestjes in december

 

Er komen toffe feestjes naar Den Bosch! Waar ga jij lekker dansen?

Adoda x Benny Rodrigues | 1 december bij Willem Twee Poppodium
YES – Benny Rodrigues komt Den Bosch op zijn kop zetten! Samen met de fenomenale Bossche DJ’s van Adoda wordt dit een avond voor in de boeken. Tickets: Willem Twee

NIGHTMOVES | 2 december bij Barkade
Een nieuw concept van Clubkade waar (lokaal)talent je de nacht inleidt en vasthoudt op de dansvloer.

Rewind | 2 december bij Willem Twee Poppodium
Optimaal genieten van de lekkerste R&B en HipHop tunes van toen en nu!

TEGENDRAADS | 9 december bij Autotron
DIØN raast in z’n eentje langs het volledig spectrum van Hard Techno om de ruggengraat uit jullie lichaam te blazen!

VOETSTUK | 15 december bij P79
Het jaar samen afsluiten met een dikke editie van VOETSTUK in de favoriete kelder van Den Bosch.

Shockerz | 16 december bij Autotron
This is your chance to witness the epic 10th edition of Shockerz, The Ultimate RAW Gathering on December 16th!

ORIGINS | 23 december bij Autotron
Get ready for almost 12 hours of non-stop memories to the golden age of RAW.

Disco Snolly Kerst Special | 23 december bij Werkwarenhuis
Disco Snolly heeft disco herontdekt, van ABBA naar Donna Summer en Todd Terje naar Giorgio Moroder.

DONUTS | 24 december bij P79
Kom je eerste kerstdiner wegsporten op de dansvloer om je vervolgens weer vol te vreten met de lekkerste DONUTS!

Housuh in de Pauzuh | 26 december bij P79
Get ready to party en wees voorbereid op een trip down memory lane, want de muziek gaat alle kanten op.

Masquerade Ball | 29 december bij Orangerie
Be prepared to be submerged into the mysterious, enchanting, sensual & extravagant world of the Grand Masquerade Ball.

December in Den Bosch 


December barst van de culturele pareltjes, muzikale events en vooral gezelligheid. Wij hebben er in ieder geval erg veel zin in! Jij ook? En vergeet niet de wekelijkse Weekend Guide door te nemen voor nog meer evenementen. 

Fotocredits: IJM Vught, Pierre Castignola voor Design Museum, Jan Zandee voor Theater aan de Parade, Bounce Valley, Foodmarkt De FAM, Stichting Weeshuisjes, Den Bosch Partners, De Bossche Draak & Den Bosch City

Tip: Geef eens een Den Bosch Cadeaukaart weg!
Een lokale cadeaukaart waarmee je Bossche ondernemers steunt. Te besteden bij horeca, delicatessezaken, winkels en activiteiten in Den Bosch.

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.