The Current Restaurant in Den Bosch heeft haar deuren officieel geopend


We schreven al eerder over Hotel The Den en haar ‘sexy Rooftop’. Sinds kort heeft deze hippe plek haar keuken geopend en kookt chef-kok Erwin Oudijk hier met zijn team de sterren van de hemel. Samen met de rest van het team bezorgen zij gasten een gastronomische ervaring van absolute klasse in een kosmopolitische omgeving die je nergens anders vindt in Den Bosch. Wij mochten dit een avond komen ervaren en laten jou daar graag van meegenieten..

Current Restaurant Den Bosch City Sfeerbeeld

Spectaculaire ontvangst: cocktails

 

Om stipt 19.00 uur stappen we de lift uit op de negende verdieping van Hotel The Den, waar een vriendelijke gastheer ons al op staat te wachten. Terwijl hij ons naar onze tafel begeleidt, passeren we zowel de open keuken als de prachtige urban bar, waar de chef en de bartender ons vriendelijk begroeten. Van het interieur tot de ambiance en de muziek: alles klopt! 

We starten met een cocktail die vakkundig wordt geshaked en uitgeserveerd door de bartender. Een heus spektakel van vuur, rook en ijs. Prima aftrap! Cocktails maken kunnen ze hier als de beste. Het is net kunst! Onze tips voor iets bijzonders: Rosemary Gimlet (het vuur) en een Dark Rum Old Fashioned (de rook).

Current Rooftop Bar Den Bosch City

Het diner: 8 bijzondere gerechten


Al snel volgt een heuse parade aan – stuk voor stuk – heerlijke en prachtig opgemaakte borden. 4 gangen, 8 verschillende gerechten en bijpassende wijnen passeerden de revue. Allemaal super smaakvol, creatief en met nét dat beetje extra. Onze favorieten? Lastig kiezen, maar dan gaan we voor de Langoustine, de Wilde Eend, de Zwezerik en de Knolselderij met mosterd en citroen. Na een toetje van kaas en zoet verrast chef Edwin ons nog met iets lekkers voor bij de koffie: zijn beroemde Madeleines met gerookte karamel en gebrande lemon curd. Paste eigenlijk niet meer, maar te lekker om te laten staan.

Gastvriendelijkheid en klasse


Van die absolute klasse is geen woord gelogen. Vanaf het moment dat we de lift uitstapte op de negende verdieping, tot het moment dat we de lift weer in rolde om naar huis te gaan, zijn we heerlijk in de watten gelegd. Wij zijn het er unaniem over eens: Rooftop Bar & Restaurant ‘The Current’ stijgt letterlijk en figuurlijk boven Den Bosch uit. Nergens anders in onze stad vind je een plek zoals deze. Je kunt bij The Current terecht voor een geweldige cocktail aan de bar (met in het weekend een DJ die voor je draait), een fantastisch diner en top-wijnen.

Current Restaurant Den Bosch City Derde Gerecht
Current Restaurant Den Bosch City Vierde Gerecht

Wat een bijzonder fijne ervaring. En dat allemaal met uitzicht over onze prachtige stad. Te moe om naar huis te gaan? Dan boek je een van de kamers van The Den! Kortom: Als je op zoek bent naar een bijzonder avondje uit, zit je hier meer dan goed. 

Magistratenlaan 54

Fotocredits: Den Bosch City

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok