Zonnestralen van de herfstzon: op deze Bossche terrassen tref je ze aan het einde van de dag

De dagen worden de korter. Maar dat betekent niet dat je niet meer van het zonnetje kan genieten. Wat mij betreft, is de herfstzon het fijnste zonnetje van het jaar. ‘s Ochtends start je de dag met wat kou. Maar eenmaal de dag afgesloten op kantoor, mag die jas buiten weer uit! En hoe lekker als je dat zonnetje ook nog eens treft op het terras… Lees snel verder, want op onderstaande terrassen tref je ‘m sowieso bij een mooie herfstdag!

Zonnestralen bij Stadscafé De Basiliek Den Bosch City

Stadscafé De Basiliek

Oké, je zal even geluk moeten hebben om een zonnetje te pakken bij De Basiliek. Het zit namelijk zo: er zijn niet al te veel zitplekken en de zon moet maar net door de Hinthamerstraat schijnen. Maar als die zonnestralen eenmaal branden, zit je hier wel echt heerlijk! Je kan lekker mensen kijken die voorbijkomen over de kruising van de Hinthamerstraat, Torenstraat en Sint Josephstraat. Je komt hier ongetwijfeld een bekende tegen. Ook leuk: er is een fantastische selectie aan bier. Natuurlijk worden de Bossche biertjes hier geserveerd! Bovendien moet je het gezellige interieur ook eens gezien hebben, dus kom vooral snel langs.

Stadscafé De Basiliek | Hinthamerstraat 83

Eet- & Borrelcafé De Druif

Dit bruine café is gelegen aan de historische Markt. En De Druif vangt als enige van alle horecagelegenheden aan de Markt zonnestraaltjes aan het eind van de dag! Maar eigenlijk ben je hier de hele dag al welkom. Bossche Bol, koffietje, goede lunch of een lekker glas wijn, ze serveren het hier allemaal. Als je dan toch op het terras zit, mag je het diner ook niet overslaan. Wist je dat ze ook een Dinner & Movie-deal aanbieden? Zo kan jij je avond verlengen en nog gezelliger maken. Top!

Eet- & Borrelcafé De Druif | Markt 13

Moeke Den Bosch

Maak je een wandeling via Het Bossche Broek, loop dan eens door naar Moeke Den Bosch. Moeke en haar terras zijn op een wel heel bijzondere locatie gelegen, namelijk op De Pettelaarse Schans. Dit stervormige eiland werd in 1623 (!) aangelegd ter verdediging van de stad. Vandaag de dag kom je hier voor rust én om een terrasje te pakken. Je bent van dinsdag tot en met zondag vanaf 12.00 uur welkom bij Moeke. Het terras van Moeke is groot, dus aan avondzon geen gebrek. Blijf je eten? Goed idee! De menukaart is groot en gevarieerd. 

Moeke | Pettelaarse Schans 1

Herberg De Kup

Neem vandaag nog plaats op het terras met vele zonuren bij Herberg De Kup. Hier heb je vrij uitzicht over de mooie Citadel. Ideaal gelegen als jij in De Vliert of Muntel woont. Maar ook als je niet in de buurt woont moet je hier eens van het zonnetje komen genieten. Dit café ontvangt dagelijks een trouwe groep aan kaarters, darters en biljarters. Mocht je zelf eens langsfietsen, kom dan zeker eens van De Kups gastvrijheid (en de gratis zonnestralen) genieten.

Herberg De Kup | Citadellaan 35

RijkinBeeld - Moeke Den Bosch
Zonnestralen bij Herberg De Kup Den Bosch City
Café Herman zonnestralen Den Bosch

Bar + Bodega De Unie

De omvang van dit terras is niet niets: er is eigenlijk altijd wel een plekje in de zon! Bar + Bodega De Unie is voor ongeveer elke Bosschenaar een bekend begrip. Gelegen aan het Kardinaal van Rossumplein, ontvangt deze horecagelegenheid dan ook veel vaste gasten. En terecht. De keuken is Spaans georiënteerd met een grote selectie aan goede wijnen. Toch een beetje vakantiegevoel in eigen stad, heerlijk. Maar ook voor een lekker sateetje zit je hier goed, hoor. Dagelijks geopend vanaf 12 uur, dus kies zelf je zonuren maar uit!

Bar + Bodega De Unie | Kardinaal van Rossumplein 15

Café Herman

Eerder schreven wij al over leuke plekken aan het Hinthamereinde. Maar er is nóg een reden waarom je hier naartoe wilt: de laatste zonuurtjes op het terras van Café Herman. Café Herman is gevestigd in de oude Watertoren en is van woensdag tot en met zondag ontzettend populair onder de locals. Het menu biedt veel opties voor liefhebbers van vega of vegan. Dineren kan elke donderdag, vrijdag en zaterdag. Start de zondag met een ontbijtje –  en zoek de zonnestralen op een later moment ergens anders.

Café Herman | Hinthamereinde 73

Die heerlijke Bossche terrassen


De afgelopen zomer zijn we weer ontzettend verwend met de pop up-zomerterrassen. Gelukkig zet het mooie weer door en kunnen we ook as we speak een fijn terrasje pakken. Natuurlijk zijn er nog veel meer terrassen die heerlijk zijn in de avondzon tijdens de herfstmaanden. Welke is jouw favoriet? Laat het ons weten! 

Fotocredits: Moeke Den Bosch, Café Herman, Den Bosch City

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok