Deze workshops volg je in Den Bosch


Word een betere versie van jezelf! In deze blog lees je over de leukste workshops in Den Bosch. Leer meer over wijn of word een Barista met je eigen koffiemachine. Deze workshops zijn leuk om cadeau te geven, inspiratie voor een vrijgezellenfeestje of prima ter traktatie aan jezelf. Bekijk het Google Maps-lijstje “Workshops” voor een compleet overzicht. Veel plezier!

Gezellig freubelen bij Werk aan de Winkel

 

De workshops van Werk aan de Winkel heb je vast en zeker vaker voorbij zien komen in onze Weekend Guide. Nagenoeg elke zaterdag wordt hier een groene workshop georganiseerd, waar voornamelijk planten en bloemen de hoofdrol spelen. Denk aan een Eco-systeem of Terrarium bouwen. Tickets koop je gemakkelijk via de webshop van Werk aan de Winkel.

Dode Nieuwstraat 28-32

Brouw in 1 dag je eigen bier bij Bossche Brouwers


Als groot bierliefhebber (van Bossche biertjes) mag jij deze workshop niet missen. Met een kleine groep à 2-3 personen, brouw jij je eigen bier bij Bossche Brouwers. Op een vrijdag of zaterdag leer je alles over het échte brouwproces van dit gouden drankje. Allereerst bespreek je het type bier en het recept dat die dag wordt gemaakt. Daarna ga je aan de slag: mout schroten, maischen en het daadwerkelijk brouwen. Bij deze workshop zit een lunch, koffie/thee & bierproeverij van 5 biertjes inbegrepen. Na een paar weken mag jij je eigen biertje komen proeven aan de bar. 

Tramkade 29

Den Bosch City workshops Bier Brouwen Bossche Brouwers
Workshop bij La Jeu in Den Bosch City

Altijd een lekker bakkie met La Jeu


Geniet jij ook altijd zo van de koffies bij La Jeu? En mis je ze als je thuis bent? No worries: Larissa geeft op verschillende woensdagavonden Barista Workshops. In deze workshop deelt zij de geheimen achter haar perfecte kopje koffie. Je krijgt de nodige barista-skills onder de knie en je komt meer te weten over de herkomst van koffie. Kleine disappointment als jij ergens de komende tijd deze cursus had willen meemaken: Larissa is namelijk helemaal volgeboekt. Reden genoeg om langs te blijven gaan en te vragen naar de eerstvolgende mogelijkheden!

Hinthamerstraat 190

De workshops van Royal zijn “Bosch culinair”


Onze stad staat bekend om Bossche Bollen. Heerlijk! Nog leuker is het om de Bossche Bollen zelf te maken. Bij Royal leer je over de historie van Bossche Bollen en maak je ze -uiteraard- zelf. Ben je meer een hartig persoon? Dan kies je voor een Workshop Brabants Worstenbrood. Wist je dat deze lekkernij is verklaard tot UNESCO immaterieel erfgoed? Reden genoeg om de mouwen op te stropen en zelf te gaan bakken. Beide workshops volg je in slechts 1,5 uur en je krijgt de recepturen mee naar huis. 

Visstraat 44

Ontdek je creativiteit als Street art artist


Bij Kings of Colors zijn ze helemaal gek van straatkunst en urban culture. Ze vertellen er graag over, laten je het graag zien en nog liever laat Kings of Colors je zelf ervaren hoe het is om bijvoorbeeld graffiti te maken. Je kunt ze dan ook inschakelen voor je personeelsuitje, teambuilding activiteit, onderdeel van je festival of evenement, of zomaar omdat je het leuk vindt. Succes verzekerd! 

Tramkade 26

Workshop schilderen Atelier Vivalo Den Bosch City Medium

Maak een portret van jouw dierbare bij Atelier Vivalo


Iedereen kan schilderen, dus ook jij! En daarom verwelkomt de altijd gezellige Victor je maar al te graag in Atelier Vivalo. Bij Victor maak je portretten van jezelf, moeder, vader, opa, oma, (klein)kinderen, vrienden of huisdieren. Net diegene die voor jou belangrijk is. Met behulp van een beamer, schilder je in meerdere lagen het portret. Het portret heb je makkelijk in een paar uur geschilderd, maar wij raden je zeker aan vaker terug te komen. Tevens is er aan de nodige hapjes en drankjes geen gebrek. 

Burgemeester Loeffplein 70b/c

Next level wijn drinken: WSET Wijncursus bij Proef


Proef verzorgt opleidingen van WSET – Wine & Spirits Education Trust uit Londen. Met 56.000 cursisten uit 73 landen, is WSET de grootste wijnopleider ter wereld. Deze opleiding is de standaard voor iedereen die beroepsmatig bezig is met wijn. Proef werkt uitsluiten met WSET-gecertificeerde wijndocenten die actief zijn in de wijnwereld als ondernemer of manager. Begin met een introductiecursus om erachter te komen of wijn drinken jouw ding is. Volg daarna Level 1 van de WSET-opleiding. Klaar voor de verdieping, een officieel certificaat én WSET-speldje? Dan volg je Level 2 Intermediate. 

Kardinaal van Rossumplein 4

Den Bosch City workshops WSET Wijnwinkel Proef

Bossche Bol Lol – vol hysterie de keuken in


Toe aan iets meer gekte en hard lachen? Volg dan een workshop bij Choco Loca. Samen met tante Annie, of een andere entertainer, duik je de keuken in om Bossche Bollen te maken. Op een zeer ludieke en grappige wijze doe je meer kennis op over Den Bosch, haar historie en -natuurlijk- de beroemde Bossche Bol. Na een slagroom battle is het tijd om de Bossche Bol te versieren. Dit kan allemaal in 1 uurtje. Maar ook langere workshops zijn mogelijk. Breid de workshop uit met een wandeling en eigen soezen maken. Choco Loca biedt overigens nog veel meer en andere workshops aan. Ben je met een klein gezelschap of gezellig in je eentje? Vanaf nu is het ook nog eens mogelijk om deel te nemen aan de Inloop Uitjes. Deze start dagelijks om 11.00 uur, duren hooguit 1,5 uur en de groep zal uit maximaal 8 personen bestaan. 

Hinthamerstraat 216

Er zijn nog meer workshops in Den Bosch

 

Heb jij er al zin in om meer kennis op te doen met deze workshops? Wij wel! Bekijk onze Google Maps-lijst voor meer inspiratie op het gebied van workshops. 

Fotocredits: Bossche Brouwers, Wijnwinkel Proef, Den Bosch City

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.