8 tips om dry january vol te houden. Lekker bezig, jij!


Nieuw jaar, nieuwe jij. Om de eerste maand van het jaar zo goed mogelijk te beginnen en je aan al je goede voornemens te houden drink jij in januari geen alcohol. Toch? Een drankje op z’n tijd is hartstikke gezellig, maar zeker niet gezond. Daarom zijn hier 8 tips om jou te helpen dry january vol te houden! 

D-drinks Den Bosch City

D-drinks voor een fris en gezond drankje


Een heerlijk, gezond en verfrissend drankje. Klink fantastisch toch, als vervanger voor je alcoholische versnapering? D-drinks heeft een ruime keuze voor je! Bij D-drinks zijn de drankjes gemaakt van natuurlijke ingrediënten en hebben ze naast een lekkere smaak ook voordelen voor je gezondheid. Extra vitamines, extra energie, extra proteïne, een boost voor je immuunsysteem én een toffe verpakking. Denk bijvoorbeeld aan gembershotjes, vitaminedrankjes of kombucha. Zo kan dry february er ook nog wel achteraan joh…

Mental Health verbeteren met een boek


Het niet drinken van alcohol draagt ook bij aan het verbeteren van je mental health. Dat is bewezen door allerlei slimme professoren en onderzoekers die je daar vast meer over kunnen vertellen dan wij… Daarom raden wij je aan om eens een boek over je mentale gezondheid te lezen! Inzicht in waarom bepaalde zaken belangrijk zijn, kan een grote motivatie zijn. Neem eens een kijkje bij Adriaan Heinen in Den Bosch. Bij deze boekhandel liggen genoeg boeken over hoe je jouw mentale gezondheid kan verbeteren! 

Hello My Friend Cocktails 4

Mocktails zijn net zo lekker als cocktails!


Heerlijk fruitig, zoet, fris en koud in een mooi glas met een leuk rietje. Het staat goed op de foto en het smaakt vooral heel goed. Geloof ons, als je de mocktails van deze Bossche shakers proeft heb je helemaal niet door dat er geen alcohol in zit. Genieten van een gezellig avondje, de volgende ochtend geen kater!

0.0 (speciaal)biertjes op het terras


Speciaalbiertjes zijn in overvloed beschikbaar in Den Bosch. Maar niet getreurd, ze zijn ook in veelvoud verkrijgbaar zonder alcohol. Als je thuis gaat borrelen geniet je van een heerlijk, bijzonder speciaalbiertje die je koopt bij 2Manybeers. Natuurlijk kun je ook langs de Gall & Gall voor een ruim assortiment! Bij Albert Heijn houden ze ook rekening met de Dry January strijders onder ons met een 0.0 voor ieder moment. Wil je wel gezellig mee naar het terras met je vrienden en daar ook je Dry January volhouden? Kies dan bijvoorbeeld voor Tappunt voor de beste alcoholvrije speciaalbiertjes. 

Sporten Den Bosch City

Sporten en sterke spieren


Bij de meeste mensen staat gezond eten en sporten ergens in het lijstje van goede voornemens. Door sporten maken je hersenen een stofje aan waar jij je gelukkig door voelt, namelijk dopamine. Door te gaan trainen voel jij je gezonder en bouw je spieren op waardoor je je sterker voelt. Laat het nou net zo zijn dat alcohol drinken ervoor zorgt dat de spieren na je training niet kunnen herstellen. Daardoor groeien ze minder of helemaal niet. Dat is toch zonde? Houd dat dus in je gedachte als extra motivatie om niet te drinken.

Met onze vrienden van ML City en ML Trainingsclub kun jij elke dag sporten en vind je het hoogstwaarschijnlijk fantastisch leuk! Het brede aanbod van groepslessen en supertrainers op verschillende tijden van de dag maakt het voor iedereen mogelijk hier aan zijn/haar doelen te werken. Bekijk ook andere te gekke sportclubs in onze andere blog!

Beloon jezelf met goed eten


Je bent zo goed bezig met niet drinken. Om dat vol te houden mag je jezelf heus weleens belonen met echt lekker eten! Als je jezelf echt eens wil verwennen kijk dan naar een gezond ontbijtje of een gezonde lunch afhalen. Daarnaast is het als je zo hard aan het sporten bent belangrijk om je lichaam voldoende voedingsstoffen en vooral proteïne te geven. Bij D-drinks vind je dan ook de beste proteïne shakes of bars. Andere inspo voor gezond en heerlijk uit eten in Den Bosch staat ook voor je klaar. 

Gezond eten Den Bosch City

Breng jezelf niet in verleiding

 

Je maakt het jezelf extra moeilijk door met vrienden die wel drinken naar een kroeg te gaan waar veel drank geschonken wordt… Daarom hebben wij een lijstje met tips om jezelf perfect te vermaken, maar niet in verleiding te brengen!

Alcoholvrije wijn en bubbels


Als er iets te vieren is, is een wijntje of goed glas bubbels vaak een vereiste. Dat kan nu ook, maar dan zonder alcohol. Gelukkig heeft Ben’s Favorites heerlijke wijnen en bubbels, met 0.0% alcohol! Ook bij Barrique vind je een enorm assortiment aan verschillende alcoholvrije wijnen. Proost!

Houd vol, succes!


Misschien nog een beetje extra motivatie: over 3x 11 dagen is het alweer carnaval. Moet je nagaan hoe enorm je van je biertje kan genieten als je deze hele maand zonder volhoudt! Zet hem op, als wij het kunnen dan jij ook. 

Fotocredits: Den Bosch City, Hello My Friend

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok