Met deze Guide weet jij waar je naartoe moet in het Bossche Paleiskwartier


Het Paleiskwartier is een vrij nieuwe wijk in Den Bosch. Steeds meer bedrijven vestigen zich hier omdat het erg centraal gelegen is. Ook de populatie in de wijk stijgt hard, want er worden veel nieuwe appartementen gebouwd. Vanuit het centrum loop je via het Centraal Station of via de Paleisbrug naar deze urban wijk. Het stukje lopen is zeker de moeite waard, want het Paleiskwartier kent fijne plekjes die je moet bezoeken! Lees er alles over in deze Paleiskwartier Guide.

Paleiskwartier Pollevie Diner Den Bosch City

Pollevie: High Wine, Lunch & Diner


We beginnen meteen met een ultieme topper: Pollevie. Pollevie is gelegen aan de Hofvijver en is de juiste plek voor een heerlijk, uitgebreid diner. Elk seizoen experimenteert Pollevie met smaken en structuren die passen bij het jaargetijde. Aan de hand daarvan wordt een Parade Pollevie samengesteld: een 4-, 5- of 6-gangen diner met vis & vlees of vegetarisch. Bij dit menu is ook een bijpassend wijnarrangement te bestellen. Het keukenteam is voortdurend bezig met verse producten en innovatieve gerechten, op zeer hoog niveau. Het is dan ook geen verrassing dat Pollevie met een vermelding in de Michelin Gids staat. 

Hofvijver 2B

Hotel The Den Den Bosch Current Rooftopbar

Het fantastisch mooie Hotel The Den


Hotel met klasse, internationale allure maar Bossche vriendelijkheid. Dat is Hotel The Den. In 2022 opende Hotel The Den haar deuren, een moment waar velen naartoe hebben geleefd. Verblijf hier in ruime, luxe kamers of fitness bij The Movement Gym. Mocht je geen kamer hebben geboekt, dan ben je zeker nog steeds welkom. Neem plaats in het perfect gestylde restaurant of maak gebruik van de werkplekken. De lift brengt je naar Current Rooftop Restaurant & Bar, waar de verfijnde keuken je graag in de watten legt en de meest fancy cocktails geschonken worden. En natuurlijk heeft Current Rooftop een fantastisch uitzicht. Kortom: een echte aanrader!

Magistratenlaan 54

Jongens van de Wit Den Bosch bier

Biertjes van Stadsbrouwerij Jongens van de Wit

 

“Ambachtelijk gebrouwen bier en een goed gesprek met echte vrienden in het hart van Bourgondisch Brabant”, daar staat Stadsbrouwerij Jongens van de Wit voor. De Jongens van De Wit brouwt eigen bier die (onder andere) in het café zelf zijn gebrouwen. Het is dan ook zeker een must om deze Bossche stadsbrouwerij te bezoeken, want je kan de mega grote biertanks boven je zien liggen. Tevens zit je hier helemaal gebakken voor een goede lunch, borrel of diner van de stadscafékaart. Tot slot is de gezellige (Bossche) bierproeverij, waardoor je (meer) kennis over bier vergaart, een leuke activiteit die je eens gedaan moet hebben!

Hofvijver 4

Sushi op hoog niveau bij Shizen

 

Shizen is een modern ingerichte parel voor de beste sfeer én sushi. Heel Instagrammable en heel lekker. Dit is All You Can Eat meets Fine Dining: 2 uur onbeperkt genieten van 90 originele fusion-, sushi-en grill-gerechten. Als je niet zo van de sushi bent, is er genoeg keuze uit andere heerlijkheden. Reserveer wel je tafel, het is hier namelijk altijd druk. En voor degene die geen tafeltje kon bemachtigen maar wel graag sushi wilt, is er altijd nog Shizen Take-away. Na de sushi zin in een film? Zorg dan dat je hebt gekozen voor het Bioscoopmenu. Tegen een gereduceerde prijs sushi eten en een film zien in Kinepolis, wat is nou een betere combi?


Hofplein 95

Dé filmbeleving bij Kinepolis 

 

Avondje groot scherm met een bak popcorn is nooit verkeerd. Bij Kinepolis kan het. Plof neer op de comfy stoelen en geniet van deze modern uitgeruste bioscoop. Met de 4K-laserprojector en geluid van Dolby, brengt Kinepolis zelfs de nieuwste films naar een hoger niveau. Overigens organiseert Kinepolis verschillende events, zoals Ladies Night, Beer & Blockbusters en weekenden die speciaal ingericht zijn voor de kids.


Bordeslaan 510

Paleiskwartier Shizen Sushi Den Bosch City
Moerputtenbrug. Pijlers met overspanning. Foto: GŽrard Damoiseaux.

Wij houden van Het Paleiskwartier

 

Als je na het bezoeken van één van deze favorieten nog lekker de natuur in wil, kun je een stukje door rijden, fietsen of lopen naar natuurreservaat De Moerputten. Hier kan je wandelen in moeras- en graslandgebied, over aangelegde paden. Ben je toch onderweg naar de Moerputten? Maak dan nog even een pitstop bij de KASerne voor een hapje of een drankje in de Kas! Via deze link vind je de volledige map met locaties van alle omschreven plekken.

Fotocredits: Den Bosch City, L’oro Nero, Jongens van de Wit

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok